Atanamayan Eski Uzman Çavuşlardan Çağrı: "Kaderimize Terkedilmek İstemiyoruz”

GÜNDEŞLİ; "ESKİ UZMAN ÇAVUŞLARIN ATANMA TALEPLERİ, KURUMLARIN İNİSİYATİFİNE BIRAKILARAK GÖZ ARDI EDİLMEKTEDİR"

Gündeşli, “Bu kanun, Devlet tarafından çıkarılmış olup, bu şartları taşıyan Uzman Çavuşların kazanılmış haklarıdır. Ancak, vatan için canını ortaya koymuş kahraman eski uzman çavuşların atanma talepleri, kanuni haklarına rağmen kurumların inisiyatifine bırakılarak göz ardı edilmektedir” dedi.

"HAK ETTİĞİMİZ KAMU ATAMALARINDA MAĞDUR EDİLİYORUZ"

Açıklamalarına devam eden Gündeşli; “Bizler, vatanımızı korumak için zor şartlarda görev yaparken ailemizden ve sevdiklerimizden fedakârlık ettik. Doğu’da, Güneydoğu’da, Suriye ve Kuzey Irak’ta canımız pahasına mücadele ettik. Şimdi ise hak ettiğimiz kamu atamalarında mağdur ediliyoruz. Artık kaderimize terk edilmek istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

ŞANLI; "EŞLERİMİZİN KAZANILMIŞ MEMURİYET HAKLARININ VERİLMEMESİ BİZLERİ DERİNDEN ETKİLİYOR"

Atanamayan Uzmanlar Derneği Kadın Kolları Başkanı Kevser Şanlı ise, eski uzman çavuş eşlerinin yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, “Eşlerimiz vatan için görevlerini icra ederken, ailelerinden ve çocuklarından uzak kaldılar. Bizler, çocuklarımızı tek başımıza büyüttük, her kapı çalındığında eşimizin şehit olup olmadığını düşünerek açtık. Aile olarak yaşadığımız psikolojik sorunlar ve eşlerimizin kazanılmış memuriyet haklarının verilmemesi bizleri derinden etkiliyor. Artık arka planda kalmak istemiyoruz ve devletimizin bize sahip çıkmasını bekliyoruz” dedi.

Eski uzman çavuşlar, kazanılmış haklarının bir an önce verilmesini talep ederek, “Asker vurulduğunda değil, unutulduğunda ölür” diyerek seslerini duyurmaya çalışıyorlar.