Deniz"İlçemizi Bölgenin Turistlik Cazibe Merkezi Haline Getireceğiz"

Adaylar başkanlık yarışını almak için projeleriyle halkın önüne çıkmak için kolları sıvadı. Bu kapsamda Saadet Partisi Sivrice Belediye Başkan Adayı Nurullah Deniz projelerini açıkladı.Deniz"Eğer göreve gelirsem 1 Nisan sabahı Haydi Bismillah diyerek projelerimi Sivrice ilçemizde başlatacağız inşallah. Projelerimizi siz değerli Sivrice halkına açıklıyoruz"dedi.

Saadet Partisi Sivrice Belediye Başkan adayı Nurullah Deniz yaptığı açıklamada"Bilindiği üzre Sivrice ilçemiz turizm açısından çok zengin bir ilçemiz ancak bu güne kadar bir şekilde kabuğunu kıramayan ilçemize biz hakkını teslim edeceğiz. Yine hemşerilerimizin ekonomik olarak rahatlamasını sağlayacak ve kendilerine bir yandan gelir elde edici ve var olan gelirlerine ek gelir sunacak projelerimizi açıklıyoruz. Yöresel ürünler paketleme tesisi ( İlçemizde hayvancılığı canlandıracak ve elde edilecek hayvansal ürünler bu tesisimizde el değmeden hijyenik bir şekilde paketlenerek öncelikle ilçemizde açacağımız yöresel ürün marketinde akabinde ilimizde ve ülkemizde satışa sunulacak. Böylelikle ilçemiz halkı, belediyemiz bünyesinde kurulacak bu tesis ile bir yandan kendisine ek gelir elde ederken bir yandan ise kendi imkanları ile ürettikleri ürünleri gönül rahatlığı tüketeceklerdir.Bilindiği üzre ilçemizde kaynağı bulunan karaçalı suyunun yıllardır ilçemize bir faydası olmamaktadır. Biz göreve geldiğimizde inşallah karaçalı suyu dolum ve paketleme tesisi kurarak yine ilçemiz gençlerinin istihdam edeceği bir gelir kapısı açacağız. Bu tesiste üretilen sular ülkemizde ve hatta dış ülkelere ihraç edilecek böylelikle kuracağımız bu tesiste doldurulup paketlenen karaçalı sularımızın şişelerine ilçemizin resimleri eklenecek ve ilçemiz, ülkemize ve hatta dünyaya tanıtılacaktır.Yine hemşerilerimiz yakınmakta olduğu ve bizimde yakinen bildiği üzre ilçemizde dışardan gelecek misafirler için kalacak modern bir tesis yok. Biz göreve geldiğimizde inşallah son derece modern bir belediye misafirhanesini gölümüzün kenarına yapacağız"dedi.

 

"HAZAR GÖLÜ VE ÇEVRESİNİ BÖLGENİN CAZİBE MERKEZİ YAPACAĞIZ"

Hayata geçirecekleri projeler ile Hazar gölü ve çevresini cazibe merkezi yapacaklarını ifade eden Saadet Partisi Sivrice Belediye Başkan Adayı Nurullah Deniz Eskiden olduğu gibi gölümüze kazandırmış olan mavi bayrağı tekrar gölümüze kazandıracağız inşallah ve gerek halkımız gerekse gölümüzde dinlenmeye gelecek olan misafirlerimiz gençlerimiz, çocuklarımız hiçbir hastalanma ve tehlike kaygısı gütmeden gönül rahatlığı ile gölümüzde yüzecekler ve dinleneceklerdir.Tabii bölgemizde, ilçemizde bulunan göl gibi bir göl daha bulunmamaktadır. Ancak gelinen noktada bakımsızlık ve ilgisizlik sebebi ile gölümüze gereken önem verilmemiştir. Ancak biz göreve geldiğimizde gölümüzü hızlı bir şekilde turizme kazandıracağız. Gerek ilçemiz halkı ve gerekse misafirlerimiz belediyemizin desteği ile çok uygun ücretler ile su sporlarını ve plaj etkinliklerini yapacaklardır. Yine gölümüz kıyı şeridi boyunca yapacağımız modern piknik alanları, çeşmeler, wc lavabo, mescid ve dinlenme alanları ile halkımız güvenle ve huzurla piknik yapabilecek.Bilindiği üzere yine ilçemizde sadece yaz turizmi değil kış turizmi de yapılmaktadır. Ancak yine gereken önem verilmediğinden Elazığ ‘da yaşayan hemşerilerimiz bir yana daha Sivrice halkımız dahi Hazar Baba kayak merkezine gitmemiş ve bu tesisten faydalanamamıştır. Biz göreve geldiğimizde inşallah İlçe merkezimizden Hazar Baba kayak merkezine veya belediye bünyemizde oluşturacağımız kayak merkezinin en yakın noktasına teleferik yaparak gölümüz ile kayak merkezini birleştirerek halkımızın hizmetine sunacağız. Sivrice bizim belediyecilik dönemimizde dört mevsim turistlerin geleceği bir ilçe olacak ve ilçemizi bölgenin turistlik cazibe merkezi haline getireceğiz"diye konuştu.