Ziver Holding Yönetim Kurulu Başkanı İş İnsanı Demirci'den Memleketine Vefa Örneği

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı üstlenilen okul, ne yazık ki tamamlanılmadı ve duruma ilişkin uzun zamandır teslim edilmesi beklenirken okulun teslimini gerçekleştirmediler.

DEMİRCİ: GEREKLİ TEMASLARI KURDUM KABUL GÖRÜLDÜĞÜ TAKDİRDE; MEMLEKETİM VE HEMŞEHRİLERİM İÇİN OKUL YAPIMINI ÜSTLENMEYE TALİBİM

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ziver Holding Yönetim Kurulu İş İnsanı Veysel Demirci, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yüklenici firma arasında yaşanan anlaşmazlıklar neticesinde Atatürk Lisesi’nin yapımının durdurulmasını üzüntü ile karşıladığını söyleyerek; “Elazığ’ın marka değeri olan Atatürk Lisesi, yapılmadı ve Elazığ’a bir eksiklik olarak bırakıldı. Atatürk Lisesi; siyasiler, bürokratlar ve iş insanları başta olmak üzere birçok değeri topluma katmıştır bu çok büyük onurdur okulumuzu ve adını yaşatmalıyız. Atatürk isminin Elazığ’da ne kadar değer gördüğünü ve bizler içinde ne kadar büyük öneme sahip olduğunu bir kez daha belirtmek isterim ki Atatürk Lisesi’nin var olan değerini sürdürmeliyiz. Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü başta olmak üzere gerekli temasları kurdum kabul görüldüğü takdirde; memleketim ve hemşehrilerim için okul yapımını üstlenmeye talibim. Her şey Elazığ için bugüne kadar yaptığım hizmetlerde bundan sonra yapacağım hizmetlerde güzel memleketim Elazığ içindir” dedi.

Atatürk Lisesi’nin yapımı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından üstlenilmiş olup, yapımının gerçekleştirilmemiş olması Elazığ için çok üzücü bir durum olduğunu ifade eden Ziver Holding Yönetim Kurulu Başkanı İş İnsanı Veysel Demirci, “Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü başta olmak üzere gerekli temasları kurdum kabul görüldüğü takdirde; memleketim ve hemşehrilerim için okul yapımını üstlenmeye talibim. Atatürk ismini taşıyan okulumuzu yaşatmalıyız” ifadelerini aktardı.

“MEMLEKETİM OLAN ELAZIĞ’DA DA HİZMET ETMEK VE HEMŞEHRİLERİMİN YANINDA OLMAKTAN ONUR DUYARIM”

Atatürk Lisesi’nin teslim edilmesi noktasında yaşanan karmaşıklığa son noktayı koyan İş İnsanı Demirci; “24 Ocak 2020 depreminde Atatürk Lisesi ağır hasar almıştı. O süreçte Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Elazığ’ımıza her türlü hizmet eksiksiz şekilde sağlanarak 25 bin konut bir yıl içerisinde Elazığlı hemşehrilerimize teslim edildi. Birçok kamu binalarımız yenilendi eğitim yuvalarımızın bir kısmı kamu- özel ortaklığı şeklinde kamu ve özel firmalar olarak yapımı üstlenildi. Kısacası devletimiz her türlü imkânı her zaman olduğu gibi bizler için seferber etti. Depremde ağır hasar alan Atatürk Lisesi’nin yapımı için de İzmir Büyükşehir Belediyesi yapım işi olarak okulu yapacağının sözünü vermişti. Gelinen süreçte görüyoruz ne yazık ki Elazığ için değer olan Atatürk Lisesi teslim edilmiyor. Ülkemin her bir noktasına hizmet etmekten onur duyduğum gibi kendi memleketim olan Elazığ’da da hizmet etmek ve hemşehrilerimin yanında olmaktan onur duyarım. Memleketimin her bir insanı benim için çok kıymetli ve değerlidir. Elazığ’da herhangi olumsuz bir durum yaşandığı anda ben vicdanen kendimi kötü hissediyorum ve daha fazla nasıl memleketime hemşehrilerime yardımcı olabilirim diye kendime sorumluluk yüklüyorum” ifadelerini aktardı.

“LİSEMİZİN BU ŞEKİLDE BIRAKILMASI BENİ VİCDANEN RAHATSIZ ETTİ”

Bugün gelinen noktada İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını üstlendiği ve teslim sözü verdiği okulumuz Atatürk Lisesi’nin yapılmamasının kendisini üzdüğünü söyleyen İş İnsanı Demirci; “Atatürk Lisesi, Elazığ’a büyük değer katan birçok değerli ismi topluma kazandırmış geçmişten bugüne güzel işlerde adından söz ettiren isimlerin eğitim gördüğü lisemizin bu şekilde bırakılması beni vicdanen rahatsız etti. Konunun takipçisi olarak devletimize hizmet etmekten asla kaçmayacağımı eğitim yuvamızı tekrar faaliyete geçirme isteğimin olduğu doğru. Çünkü hiçbir yavrumuzun eğitimden mahrum kalmasını asla istemem ve eksikliklerin olmasını kabul göremem. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını devam ettirmediği Atatürk Lisesi için Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü başta olmak üzere gerekli temasları kurdum kabul görüldüğü takdirde; memleketim ve hemşehrilerim için okul yapımını üstlenmeye talibim. Yaşananlar beni ziyadesiyle üzerken eksik bırakılan işi bizlerde eksiklik olarak bırakmayalım diyorum ve sürecin işleyişi doğrultusunda Atatürk Lisesi’nin yapımına gönüllü olduğumu ifade etmek isterim” dedi.