Elazığ Belediyesi Önünde Protesto

Karşıyaka Mahallesi minibüsçüleri, Elazığ Belediyesi önünde kontak kapatarak protesto düzenledi. Seçim öncesi verilen sözlerin tutulmadığını belirten minibüsçüler, iş yapamadıklarından şikâyetçi oldu.

MİNİBÜSÇÜLERDEN ELAZIĞ BELEDİYESİ'NE TEPKİ

Karşıyaka Mahallesi minibüsçüleri, Elazığ Belediyesi önünde toplandı ve kontak kapatarak protesto düzenledi. Minibüsçüler, seçim döneminde kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmediğini iddia ederek, iş yapamadıklarından yakınarak yetkililere seslerini duyurmaya çalıştı.

VERİLEN SÖZLER TUTULMADI İDDİASI

Protestoya katılan minibüsçüler, seçim öncesinde kendilerine çeşitli vaatlerde bulunulduğunu ve bu vaatlerin yerine getirilmediğini belirtti. Minibüsçüler, söz konusu vaatlerin karşılanmaması nedeniyle iş yapma yeteneklerinin kısıtlandığını ifade etti. "Elazığ Belediyesi bize söz verdi ama bu sözler yerine getirilmedi. İş yapamıyoruz ve geçim sıkıntısı yaşıyoruz" diyen minibüsçüler, duruma çözüm bulunmasını talep etti.

Protesto sırasında, minibüsçüler tarafından yapılan açıklamalarda, çözüm üretilmemesi durumunda iş yapma kapasitelerinin daha da düşeceği ve geçimlerinin zorlaşacağı ifade edildi.

BAŞ: “VERİLEN SÖZLER TUTULMUYOR; GEÇİNEMİYORUZ.”

Karşıyaka Minibüsçülerimden İbrahim Şahin Baş; “Bizim belediyeden talebimiz, şuan işlerimizin olmamasından ve terminalin kalkmasından dolayı bize daha önce verilen sözler vardı. Bizim için iyileştirme yapılacaktı ama maalesef yapılmadı. Bizim bu güzergâhlarımızda düzenleme olacaktı. Doğu Garajının önünden bize güzergâh verilecekti. Şuan onu da vermiyorlar. Birde bu belediye otobüsleri eski terminalden dolayı ring olarak çalışıyorlardı. Otobüs fazlalığı vardı onları da kaldıracaklardı.

Onu da kaldırmadılar. Bize verilen sözlerin hiçbiri tutulmadı. Onun için bizde kontak kapattık. Burada kaç tane evine ekmek götüren insan var. Biz şuan bekliyoruz belediye başkanını. Şuan bizi oyalıyorlar. Biz bekliyoruz” dedi.