Fırat Üniversitesi Rektörlüğü’ne yeniden Prof. Dr. Göktaş Atandı

Eğitim 16.08.2024 - 10:08, Güncelleme: 16.08.2024 - 10:08 681+ kez okundu.
 

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü’ne yeniden Prof. Dr. Göktaş Atandı

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre Fırat Üniversitesi’nin Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. Fahrettin Göktaş atandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre birçok üniversitenin rektörü değişti. Atama kararlarında yer alan Fırat Üniversitesi’nin Rektörlüğüne yeniden 14 Ağustos 2020’den beri görevi sürdüren Prof. Dr. Fahrettin Göktaş atandı. PROF. DR. FAHRETTİN GÖKTAŞ KİMDİR? 1963 Yılında Erzurum’da doğdu. İlk, Orta ve Lise eğitimini Erzurum’da tamamladı. 1986 yılında Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 1987 yılında ise Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak işe başladı. 1989 yılında Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Yüksek Lisansını, 1992-1995 yılları arasında İngiltere Bristol Üniversitesinde Nükleer Reaksiyon Kinetiği alanında ise doktorasını tamamladı. 1995 yılında Amerika Birleşik Devletleri’ne giderek Argon National Laboratuvarında çalışma konusu ile ilgili araştırmalarda bulundu. 1996 yılında Doçent, 2001 yılında da Profesörlük unvanını aldı. Prof. Dr. Göktaş’ın birçok uluslararası dergide yayımlanmış 45 makalesi,  ulusal ve uluslararası konferanslarda sunmuş olduğu 47 adet bildirisi, bir adet uluslararası patenti ve yayımlanmış 2 kitabı mevcuttur. Bilimsel çalışmalarına çeşitli araştırmacılar tarafından 335 atıf yapılmıştır. 4 uluslararası ve 2 ulusal dergide hakemlik yapmaktadır. Prof. Dr. Göktaş şimdiye kadar 5 Doktora ve 9 Yüksek Lisans Tezi yönetmiştir. Bilimsel çalışmalarının yanında, 1996-2011 yılları arasında Atom ve Molekül Fiziği Ana Bilim Dalı Başkanlığı, 2001-2004 yılları arasında Fırat Üniversitesi Bilgi Kaynakları ve Kütüphane Koordinatörlüğü, 2005-2011 yılları arasında Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği ile Fakülte Kurulu Profesör Temsilcisi görevlerini yürütmüştür. 2011 yılında Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümüne profesör olarak atanan Prof. Dr. Göktaş,  2010-2013 yılları arasında Bartın Üniversitesi Fen Fakültesi Kurucu Dekanı olarak görev yapmıştır. 2014-2015 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı İlk ve Ortaöğretim müfredatlarının yazımı projesinde TÜBİTAK Başkan Danışmanı olarak görev alan Prof. Dr. Göktaş, halen TÜBİTAK’ta Akademik Danışmanı olarak Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim ve Özel Yetenekliler projelerinde çalışmaktadır. Ayrıca Üniversitelerarası Kurul (UAK) Denklik Komisyonu üyesi, İhbar ve Şikâyetleri Değerlendirme Komisyonu Başkanı ve UAK Başkan Danışmanı görevlerini sürdürmektedir. Çok iyi derecede İngilizce bilen Prof. Dr. Fahrettin Göktaş evli ve üç çocuk babasıdır.
Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre Fırat Üniversitesi’nin Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. Fahrettin Göktaş atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre birçok üniversitenin rektörü değişti. Atama kararlarında yer alan Fırat Üniversitesi’nin Rektörlüğüne yeniden 14 Ağustos 2020’den beri görevi sürdüren Prof. Dr. Fahrettin Göktaş atandı.

PROF. DR. FAHRETTİN GÖKTAŞ KİMDİR?

1963 Yılında Erzurum’da doğdu. İlk, Orta ve Lise eğitimini Erzurum’da tamamladı. 1986 yılında Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 1987 yılında ise Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak işe başladı. 1989 yılında Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Yüksek Lisansını, 1992-1995 yılları arasında İngiltere Bristol Üniversitesinde Nükleer Reaksiyon Kinetiği alanında ise doktorasını tamamladı. 1995 yılında Amerika Birleşik Devletleri’ne giderek Argon National Laboratuvarında çalışma konusu ile ilgili araştırmalarda bulundu. 1996 yılında Doçent, 2001 yılında da Profesörlük unvanını aldı.

Prof. Dr. Göktaş’ın birçok uluslararası dergide yayımlanmış 45 makalesi,  ulusal ve uluslararası konferanslarda sunmuş olduğu 47 adet bildirisi, bir adet uluslararası patenti ve yayımlanmış 2 kitabı mevcuttur. Bilimsel çalışmalarına çeşitli araştırmacılar tarafından 335 atıf yapılmıştır. 4 uluslararası ve 2 ulusal dergide hakemlik yapmaktadır. Prof. Dr. Göktaş şimdiye kadar 5 Doktora ve 9 Yüksek Lisans Tezi yönetmiştir. Bilimsel çalışmalarının yanında, 1996-2011 yılları arasında Atom ve Molekül Fiziği Ana Bilim Dalı Başkanlığı, 2001-2004 yılları arasında Fırat Üniversitesi Bilgi Kaynakları ve Kütüphane Koordinatörlüğü, 2005-2011 yılları arasında Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği ile Fakülte Kurulu Profesör Temsilcisi görevlerini yürütmüştür.

2011 yılında Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümüne profesör olarak atanan Prof. Dr. Göktaş,  2010-2013 yılları arasında Bartın Üniversitesi Fen Fakültesi Kurucu Dekanı olarak görev yapmıştır.

2014-2015 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı İlk ve Ortaöğretim müfredatlarının yazımı projesinde TÜBİTAK Başkan Danışmanı olarak görev alan Prof. Dr. Göktaş, halen TÜBİTAK’ta Akademik Danışmanı olarak Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim ve Özel Yetenekliler projelerinde çalışmaktadır. Ayrıca Üniversitelerarası Kurul (UAK) Denklik Komisyonu üyesi, İhbar ve Şikâyetleri Değerlendirme Komisyonu Başkanı ve UAK Başkan Danışmanı görevlerini sürdürmektedir. Çok iyi derecede İngilizce bilen Prof. Dr. Fahrettin Göktaş evli ve üç çocuk babasıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gztelazig.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.